INSPEKČNÍ CESTA NA TÁBORNICKOU ZÁKLADNU MALČICE

Ahoj všem

dnes jsme s Markem zásobovačem a Michalem kuchařem navštívili tábornickou základnu u Malčic, která bude místem našeho letního tábora. Seznámili jsme se s velmi charismatickým, milým a ochotným pánem Edou Hubeným, který je majitelem pozemků, zakladatelem základny a hlavním vedoucím tamního oddílu.

Základna, rozuměj její poloha, styl, vybavení, je lepší než jsme doufali. Je to paráda. Přikládám pořízené fotografie. Vůbec se nám nechtělo domů. Vše má jen dvě chyby a to za prvé, že tábor je až za dva měsíce a za druhé, že je jen na týden :-)

Pohledy na louku na níž budou stát teepee. (fotky 1-5)

Exteriér srubu – centrálního bodu základny. Srub má ze dvou stran zastřešenou verandu. (fotky 6-9)

Interiér srubu – dole kuchyň a jídelna (obojí plně vybavené vyjma kuchařských nožů), nahoře spaní pro dvacet lidí, v nouzi i přes třicet se vejde :-) (fotky 10-21)

Křeslo pro náčelníka k táborovému ohni (foto 22)

Studna (fotky 23-24)

Pumpa připravená k montáži na studnu a za ní soukromníkův les (se tam nesmí :-)  ) (foto 25)

Hlavní ohniště v mimosezónní úpravě 26

Sprchy – zamčené poněvač klíče s sebou pan Eda neměl –  vevnitř i kotel, takže na sprchování horká voda (foto 27 a 35)

Kadibudky a okolí (fotky 28-30)

Sekárna dřeva a okolí (fotky 31-34)

Potok, kde bude přehrada na koupání pro děti s nejvyšším dmutím cca 70 cm (foto 36)

 

 

 

 Je to tam prostě parádní! S sebou není nutno brát alu, ani karimatky, ale je třeba míti každý jedno prostěradlo napínací 90×200 cm, jako potah na molitanové matrace na nichž se spí ve srubu i v teepee. Teepee bude několik, celková kapacita cca 31 lidí, ale dá se i víc. Kolik postelí si tam nandáme je naše věc. Největší teepee budou v průměru 7 metrů, zbývající 5 metrů. Ve všech se dá topit.

U základny jsou i takové vandráckoindiánské vychytávky jako VAKAN (kdo neví – je to obětní kámen/ pro méně romantické duše-místo k odkládání bioodpadu=zbytků potravin k dispozici lesní zvěři :-) ), liščí nora s liškou, částečně domestikovaný srnec, 3km daleko koupací rybník a všude hektary luk a lesů. Dokonce je k dispozici i místní bonzák a udavač, nepříjemný a prudivý pan Prudil. Bydlí hned na nejbližším cípu vesnice, takže máme i přirozeného nepřítele coby lovnou zvěř :-)

Na místě k dispozici agregát na výrobu elektriky pro kuchyň, benzínová motorová pila, rámové pily, sekery Fiskars, míče, síť, velká mapa okolí v detailním měřítku atd. atp.

Nenašli jsme tam chybu.

Kód pro náš tábor v případě potřeby sanitky je Malčice 191.

Krámek s pečivem a zmrzlinou 3km pěšky, nebo tentýž po silnici 6km autem. Český krumlov s Penny a Kauflandem 8 km.

 Jsem s vámi buďte s námi, VÁŠ KULTURNÍ ATAŠÉ

:-)

 

Sepuk se představuje:

Kulturní atašé :-)
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u INSPEKČNÍ CESTA NA TÁBORNICKOU ZÁKLADNU MALČICE

  1. Jiří napsal:

    Zdravím Vás
    Chystame se na stejné místo jako Vy – taky na týden od 5.8. 2012 a tak jsem byl rád,že jsem našel díky Vám zajímavé informace.Možná by jsme se mohli podělit o zkušenosti až budeme na místě.Nevím tedy jestli pojedete dřív nebo po nás.Plánujeme nějaký výlet do okolí tak jsem se chtěl zeptat co Vás tam třeba zaujalo?A taky bych se rád zeptal kde je ten koupací rybník a zda je tam nějaká nádoba ve které by se dalo chladit potraviny v potoce?Budete používat místní zdroj vody k pití?
    Kontakt na mne je :
    Jiří Sikora
    tel.602685190

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *